PDL: Europa in fiecare casa!

EUROPA ÎN FIECARE CASĂ!

 PDL crede că obiectivul naţional al României trebuie să fie alinierea ţării la acelaşi nivel de trai şi dezvoltare cu celelalte state ale Uniunii Europene. România este membră a UE de peste şapte ani. Marea miză naţională este ca binefacerile apartenenţei la UE să intre în viaţa zilnică a fiecărui român, din marile oraşe şi până la ultimul cătun.

 SĂ ADUCEM EUROPA ÎN FIECARE CASĂ! Acesta este obiectivul PDL pentru România următorului deceniu.

 • Europa în fiecare casă! înseamnă ca românii să trăiască la fel de bine ca europenii din Germania, Italia sau Franţa.
 • Europa în fiecare casă! înseamnă politică făcută pentru oameni şi problemele lor zilnice. Europa în fiecare casă! nu înseamnă promisiunea populistă a cornului abundenței, ci respect pentru oameni şi îmbunătățirea vieții fiecărui român.
 • Europa în fiecare casă! Înseamnă respect pentru independența justiției, supremația statului de drept şi egalitate în faţa legii.
 • Europa în fiecare casă! înseamnă români egali în Europa și egali cu Europa.

 PDL are competența, experiența și puterea de a aduce Europa în fiecare casă de român!

 

 10 OBIECTIVE STRATEGICE PENTRU ROMÂNIA

Interesele strategice ale României vor fi promovate şi suţinute de PDL cu sprijinul celui mai puternic grup politic din Parlamentul European, al Partidului Popular European.

 

 1. PDL apără statul de drept, independenţa justiţiei, sprijină lupta împotriva corupţiei, fraudei, evaziunii fiscale. Aceasta este baza de la care se construieşte dezvoltarea şi bunăstarea tuturor românilor.
 2. PDL consideră că intrarea României în spaţiul Schengen este o prioritate naţională. Românii şi companiile româneşti au nevoie de avantajele unei libere circulaţii a persoanelor şi mărfurilor.
 3. PDL luptă în Europa pentru ca românii să nu aibă niciun obstacol de circulaţie sau drept de muncă în celelalte 27 de state membre ale Uniunii.
 4. PDL crede în şansa oferită de fondurile europene alocate României. Zeci de miliarde de euro sunt puse la dispoziţia României pentru a se dezvolta, moderniza şi a crea locuri de muncă.
 5. PDL susţine interesele României în cursul reanalizării, până la finele anului 2016, a cadrului financiar multianual 2014-2020.
 6. PDL susţine o strategie a Dunării şi a Mării Negre. Sunt două obiective strategice ale României care generează investiţii, dezvoltare, locuri de muncă.
 7. PDL susţine asigurarea unui echilibru între cerințele politicii europene cu privire la energie și la schimbările climatice și cele ale competitivității industriale;
 8. PDL susţine asumarea, la nivel european, a unei politici europene eficiente de integrare economică şi socială a romilor
 9. PDL susţine adoptarea monedei unice euro. Este pasul firesc care asigură o integrare deplină a României în UE.
 10. PDL consideră că România trebuie să îşi pregătească încă de pe acum Președinția Consiliului Uniunii Europene, în semestrul II 2019.

 

PDL are cea mai bună echipă pentru România!

 

PDL a avut cei mai buni europarlamentari în perioada 2009-2014: 11 reprezentanţi ai PDL au lucrat dublu faţă de cei 16 reprezentanţi ai PSD şi PNL, la un loc.

PDL a demonstrat prin fapte că are cei mai potriviţi oameni pentru a apăra interesele românilor la nivel european.

 1. Theodor Stolojan

-          A contribuit decisiv la elaborarea legislaţiei europene care să prevină o nouă criză economică de tipul celei prin care a trecut România în 2009-2011.

-          A pus în centrul politicilor europene combaterea evaziunii fiscale din cauza căreia România pierde anual miliarde de euro.

-          A susţinut şi promovat finanţarea, din bani europeni, a reparaţiilor la infrastructura distrusă de inundaţii.

 2. Monica Macovei

-          A lucrat mai mult decât toţi cei 16 europarlamentari din PSD şi PNL, la un loc. Are  40 de rapoarte votate ca Raportor al Parlamentului European.

-          Este cel mai eficient europarlamentar român.

-          A fost premiată pentru activitate la categoria “Justiție și Libertăți Civile”.

-          A lucrat și finalizat Directiva privind confiscarea bunurilor provenite din infracţiuni.

-          A contribuit în mod esenţial la eliminarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova.

3. Traian Ungureanu

-          A luptat împotriva discriminării cetăţenilor români în statele membre ale Uniunii Europene.

-          A avut iniţiativa decisivă pentru alocarea sumei de trei milioane de euro în folosul românilor disponibilizaţi de Nokia, la Jucu, judeţul Cluj.

-          A promovat o politică ambiţioasă şi coerentă pentru graniţa de est a României în măsură să reziste presiunilor exercitate de Rusia.

 

4. Marian Jean Marinescu

-          A primit titlul de europarlamentar al anului 2014 la categoria “cercetare şi inovare.

-          A contribuit decisiv la extinderea perioadei acordate României pentru a folosi fondurile europene.

-          A introdus pe harta transportului european trasee noi de autostradă şi cale ferată în România pentru a putea fi finanţate din bani europeni.

-          A fost promotorul creşterii subven��iei pentru fermierii români.