17 iunie 2014

Protocol de colaborare PDL-IRL. Preşedintele PDL, Vasile Blaga: “Este un pas important în procesul de unificare a dreptei”.

16 iunie 2014

Biroul Permanent Naţional al PDL a aprobat, luni, în unanimitate, protocolul de colaborare cu Iniţiativa România Liberală semnat, ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, de preşedintele PDL Vasile Blaga şi preşedintele IRL Andrei Chiliman.

“Evenimentul de astăzi este un pas important în procesul de unificare a dreptei. Am semnat protocolul de colaborare între Partidul Democrat Liberal şi Iniţiativa România Liberală. România are nevoie, şi alegerile europarlamentare au dovedit-o cu prisosinţă, de o puternică forţă de centru-dreapta, care să propună un proiect pe termen lung pentru România. Această forţă politică de centru-dreapta nu se constituie numai ca o alternativă puternică la PSD. Ea este, în primul rând, necesară României pentru că arată cum vedem noi statul, unul puternic dar mic, cum vedem noi parcursul economic al României’, a declarat preşedintele PDL Vasile Blaga.

El a adăugat că “democrat-liberalii au început de câteva săptămâni discuţii ample care vor duce la o fuziune între PDL şi PNL”, şi se bucură foarte mult că acestui demers i se alătură şi Iniţiativa România Liberală.

“După discuţii care au durat mai mult timp, astăzi, Biroul Permanent a aprobat în unanimitate nu numai protocolul de colaborare, ci şi o serie de măsuri organizatorice. Astfel, domnul primar Andrei Chiliman a fost cooptat în BPN al PDL, unde va ocupa o funcţie de prim-vicepreşedinte şi va conduce, ca preşedinte interimar, şi organizaţia PDL Sector 1 unde-i va avea ca prim-vicepreşedinţi pe domnii Vlad Moisescu şi Lucian Duţă. Domnul Vlad Moisescu va deţine funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Bucureşti iar doamna Diana Tuşa, o funcţie de vicepreşedinte în cadrul aceleiaşi organizaţii”, a spus preşedintele PDL.

Andrei Chiliman a declarat, la rândul său, că proiectul colaborării dintre PDL şi IRL a fost pregătit ca un parteneriat al dreptei româneşti. “Încă de la înfiinţarea IRL, după ce am fost excluşi din PNL, noi am militat pentru unificarea dreptei sub steagul european al PPE şi, de asemenea, în jurul unui proiect pentru România. Singurul partid care astăzi este capabil să susţină cele două cerinţe ale noastre este PDL”, a afirmat Andrei Chiliman.

El a spus că un proiect pentru România este necesar, întrucât este nevoie de „consolidarea statului de drept şi de politici care să ducă la apărarea intereselor celor care produc în România astăzi”. „Nu m-am bătut niciodată pentru funcţii. Am acceptat însă să fac parte dintr-o echipă care are un proiect pentru România, proiect pentru care avem o viziune comună”, a susţinut Chiliman.

Primarul Sectorului 1 a subliniat că “unificarea dreptei presupune şi trecerea în planul trei, patru a lucrurilor care pot, eventual, să dezbine”. “Noi ne bucurăm că există în momentul de faţă aceste discuţii între PDL şi PNL. Şi sperăm că, după congresul clarificator al PNL, la care să se ia deciziile corecte, sperăm ca cele două partide să meargă împreună mai departe sub aceeaşi siglă, pentru că e nevoie de o singură formaţiune puternică de dreapta în România”, a declarat Andrei Chiliman.

Departamentul de comunicare al PDL