Politica de confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate vizeaza utilizarea site-ului www.pdl.org.ro al carui detinator este Partdidul Democrat Liberal, denumit in continuare PDL.

Politica de confidentialitate este redactata in concordanta cu prevederile Legii nr. 677/2001, pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

PDL respecta confidentialitatea informatiilor preluate de la utilizatorii site-ului www.pdl.org.ro. Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de acest document va rugam sa ne scrieti la contact@pdl.org.ro

Scopul acestui acord de confidentialitate este acela de a va asigura de preocuparea noastra pentru confidentialitatea dvs. in internet, iar consecintele acestui acord se intind asupra tuturor informatiilor colectate de PDL de la utilizatorii sai. Clauze aditionale la acest acord, daca exista astfel de clauze, va pot fi de asemenea oferite spre parcurgere inaintea subscrierii la alte servicii particulare care pot fi dezvoltate in timp.

Ce informatii sunt colectate?
PDL colecteaza informatii de la utilizatorii sai astfel – direct de la utilizator si  din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduieste siteurile PDL si prin instrumente de tip analytics.

Informatiile furnizate direct de utilizator sunt reprezentate de acele informatii pe care le solicitam in momentul in care va abonati la newsletter sau alte servicii furnizate de PDL prin intermediul acestui site ( Ex: completarea si trimiterea cererii de aderare etc ). Pentru completarea formularului cererii de aderare va putem solicita  numele dvs., adresa de e-mail si va putem cere alte informatii personale ( adresa postala, numarul de telefon mobil etc) dupa caz.

Informatii de trafic: atunci cand vizitati un site web, anumite informatii despre dvs. sunt dezvaluite cum ar fi: adresa IP, ora vizitei dvs., locul de unde ati intrat in siteurile noastre. PDL, ca si alti operatori, inregistreaza aceasta informatie.

Este bine sa stiti si sa retineti ca in mediul online, anumite canale prezinta un risc crescut de incalcare a intimitatii online. Trebuie sa aveti grija ca in momentul dezvaluirii in mod voluntar a anumitor informatii personale in medii precum forumurile online, furnizori de e-mail, programul de FTP, grupurile de discutii, serviciile de chat, aceste informatii dezvaluite de dvs. pot fi usor colectate si folosite de persoane neautorizate.

Desi PDL face tot posibilul sa protejeze informatiile dvs. personale, PDL nu va poate asigura sau garanta securitatea oricarui tip de informatie pe care il transmiteti, in special intr-un mediu inadecvat, precum cele mentionate anterior. Aceasta furnizare de date se face pe propriul dvs. risc. De asemenea sunteti unicul responsabil pentru mentinerea secretului informatiilor (parole, nume de utilizator, etc), legate de conturile pe care le-ati creat si le utilizati pentru accesarea de continut exclusiv.

Cum si cand sunt folosite informatiile?
PDL foloseste informatiile colectate de la dvs. in mai multe feluri:
- Informatii furnizate direct: aceste informatii sunt folosite doar in scopul furnizarii directe de servicii si informatii – precum newslettere, formularul de aderare etc si pentru verificarea identitatii dvs.;
- Informatii colectate din rapoarte de trafic: acest tip de informatii ne ajuta sa identificam care sectiuni ale siteului nostru sunt sectiuni de interes pentru utilizatori si membri. PDL colecteaza de asemenea adresele IP ale utilizatorilor sai in scopul administrarii sigure a sistemului informatic, in scopul evitarii activitatilor infractionale.

Cum protejam informatiile colectate de la dvs.?
Pastrarea confidentialitatii si protectia informatiilor colectate de la dvs. sunt foarte importante pentru noi. PDL nu va oferi informatiile colectate unor terti fara consimtmantul dvs. expres si prealabil. Orice statistica privind traficul utilizatorilor nostri, pe care am putea sa o oferim, in cazuri exceptionale, catre siteuri partenere sau alti prestatori de servicii, este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o informatie identificabila personal despre nici un utilizator individual.

Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul siteului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. PDL nu va va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje sau telefoane nesolicitate asadar nu dezvaluiti aceasta parola persoanelor care va cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, va recomandam sa va delogati dupa fiecare sesiune de navigare in contul personal pe site-ul PDL. De asemenea, este recomandabil sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat, la sfarsitul navigarii dvs. in siteul sau serviciile furnizate de PDL.

Aceste recomandari sunt menite sa minimizeze riscul accesului persoanelor neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. – in special atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public. (aeroporturi, cafenele, alte locuri cu public wifi). Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, PDL nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre si de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriu dvs. risc. In momentul in care noi primim informatiile transmise de dvs. insa, va garantam ca vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora in sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislatia romana in vigoare.

Accesul la informatiile colectate de la dvs.
Prin exceptie de la cazurile expuse mai sus, PDL nu va dezvalui nici un fel de informatie identificabila personal despre utilizatorii sai catre terte parti fara a primi mai intai consimtamantul expres al utilizatorilor in aceasta privinta. In acelasi timp insa, PDL poate dezvalui informatii identificabile personal atunci cand legea prevede expres acest lucru sau cand acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor si intereselor PDL.

In concluzie, atunci cand accesati siteul PDL si sunteti rugat sa ne dezvaluiti informatii despre dvs., veti dezvalui aceste informatii doar catre PDL. In cazul exceptional in care, este posibil sa dezvoltam un alt serviciu furnizat in parteneriat cu un alt site, veti fi informat in mod clar asupra acestui lucru. Daca nu doriti ca in acel caz, datele dvs. sa fie partajate, puteti proceda in consecinta prin a nu permite transferul datelor prin neutilizarea acelui serviciu particular. In cazul in care vreodata vom colabora cu un alt furnizor pentru alte servicii si in acest parteneriat vi se vor solicita date personale, este bine sa stiti ca funizorii serviciului in parteneriat pot avea practici separate de confidentialitate si de colectare a datelor. PDL nu are nici un fel de control si nu poate garanta asupra tuturor aspectelor juridice pe care le implica folosirea acestor practici independente de confidentialitate.

Pentru orice sugestii sau comentarii privind PDL sau privind politica noastra de confidentialitate, va rugam sa ne contactati la contact@pdl.org.ro