PDL – Partidul european al Romaniei!

PDL – Europa în fiecare casă!

Partidul Democrat Liberal a deschis calea României spre Europa. Din 2005, când România a semnat Tratatul de aderare la Uniunea Europeană, apoi din 2007, data integrării în UE, PDL a fost singura garanție politică de integrare europeană pe care românii s-au putut bizui. PDL a eliminat rând pe rând obstacolele care opreau integrarea României în Uniune și, ulterior, care blocau sau limitau drepturile europene ale cetățenilor români.

PDL a fost singurul partid care a apărat valorile europene în România când toate câștigurile aduse de Europa au fost puse la îndoială de PSD și PNL. În 2012, PSD și PNL au încercat să îi rupă pe români de Europa. PDL a oprit atacul. În 2012, PDL i-a înfruntat fără ezitare pe cei ce voiau să facă din drepturile și libertățile europene o amintire. PDL a păstrat, astfel, dreptul fiecărui român de a munci și circula în Europa, dreptul tinerilor de a studia în universități europene, dreptul de a trăi în comune și orașe modernizate cu fonduri europene.

PDL este partidul 100% european al României. Însă instalarea deplină a standardului european în viața românilor nu s-a încheiat. Modelul european trebuie să devină o realitate pentru fiecare cetățean român, în fiecare casă. PDL nu va fi niciodată partidul european al hârtiilor și birocrației. PDL nu poate fi decât partidul inițiativei și al debirocratizării, partidul care aduce Europa în fiecare casă.

Pentru PDL, Europa este o realitate concretă pe care românii trebuie să o simtă și acasă, și în școli, și pe șosele, în spitale sau la pompa de benzină. Viața de fiecare zi a românilor trebuie să devină Europa aplicată în România.

PDL își gândește toate măsurile, economice, sociale sau politice, pe o direcție europeană. PDL are experiența și pasiunea care aduc Europa în fiecare casă. Tot așa cum PSD și PNL au voința de a aduce impozitele în fiecare casă, facturile scumpite în fiecare casă, șomajul și minciuna în fiecare casă!

Europa va pătrunde în fiecare casă doar cu voturile românilor pentru PDL!

 

PDL – PARTIDUL EUROPEAN AL ROMÂNIEI

1. PDL a dovedit responsabilitate în actul guvernării – am stabilizat macroeconomic România și am creat, încă din 2011, premisele pentru o creștere economică sănătoasă, generatoare de noi locuri de muncă.

2. PDL a fost și este singurul partid apărător al statului de drept, al justiției. independente și al valorilor europene. PDL vrea ca în România să domnească legea, bunăstarea și prosperitatea.

3. PDL a luptat și va lupta împotriva corupției, fraudei și evaziunii fiscale. Interesele cetățenilor sunt mai presus de interesele de grup și politice.

4. PDL a reușit în timpul guvernării sale să obțină acordul statelor membre ale Uniunii Europene pentru admiterea României în spațiul Schengen.

5. PDL a asigurat contractarea aproape în întregime a fondurilor europene alocate României în perioada 2007-2013.

6. PDL susține adoptarea monedei unice euro întrucât aceasta corespunde intereselor fundamentale ale României de consolidare a integrării europene.

7. PDL face parte din cea mai puternică familie politică europeană – Partidul Popular European (PPE). De aceea, PDL prin candidații săi la alegerile pentru Parlamentul European, cu sprijinul Grupului de deputați ai PPE, va avea cea mai mare forță politică de promovare și susținere a intereselor românilor și ale României în Parlamentul European și la nivelul instituțiilor europene.

8. PDL a avut cei mai eficienți europarlamentari români din Parlamentul European: 11 eurodeputați PDL au lucrat și finalizat 60 de rapoarte (legi), aproape dublu față de cei 16 eurodeputați ai PSD și ai PNL la un loc, care au lucrat și finalizat 36 de rapoarte.

9. Vă cerem încrederea pentru a trimite în Parlamentul European candidații propuși de către Partidul Democrat Liberal. Candidații PDL sunt cei mai potriviți să vă apere interesele la nivel european.

10. Am demonstrat prin fapte că facem ceea ce promitem.

 

PDL – cea mai bună echipă pentru Parlamentul European

1. Theodor Stolojan

Doctor în economie, premier al României la începutul anilor 90 și o personalitate politică marcantă a ultimelor decenii, a activat în Parlamentul European începând cu anul 2009.

Ca raportor al Parlamentului European, a pus în centrul programului european 2014-2020, de cooperare fiscală a statelor membre, combaterea evaziunii, fraudei și a planificării fiscale agresive, din cauza cărora România pierde anual miliarde de euro la bugetul țării.  A contribuit la elaborarea legislației europene care să prevină o nouă criză economică și financiară , precum și la aplicarea Semestrului European pentru coordonarea politicilor economice și fiscale ale statelor membre. A susținut și promovat suportarea din bani europeni a reparațiilor la infrastructura distrusă de inundații în Sud-Estul României.

Pentru următoarea legislatură, și-a propus trei obiective strategice: susținerea și promovarea intereselor românilor și ale României,  susținerea parcursului european al Republicii Moldova și dezvoltarea integrării europene.

 

2. Monica Macovei

Europarlamentar din partea PDL din anul 2009, Monica Macovei are 40 de rapoarte votate ca Raportor al Parlamentului European, mai mult decât toți cei 16 europarlamentari din PSD și PNL la un loc, fiind astfel cel mai eficient europarlamentar român. Rapoartele, adică legi scrise, negociate şi adoptate, reprezintă cea mai importantă activitate din PE.

Monica Macovei a fost premiată pentru activitate la categoria “Justiție și Libertăți Civile”, 2012.

Monica Macovei a lucrat și finalizat Directiva privind confiscarea bunurilor provenite din infracţiuni, care prevede, între altele, confiscarea extinsă a averilor nejustificate ale celor condamnați penal şi a bunurilor puse pe numele unor rude sau prieteni.

Monica Macovei este iniţiatoarea Rezoluţiei Anticorupţie adoptată de Parlamentul European.

 

3. Traian Ungureanu

Scriitor, autor al șase cărți și peste o mie de materiale publicate, și-a făcut un obiectiv al mandatului început în 2009 din a lupta pentru tratamentul nediscriminatoriu al muncitorilor români în statele membre ale Uniunii Europene. A avut inițiativa decisivă pentru accesarea sumei de trei milioane de euro în folosul românilor disponibilizați de Nokia, la Jucu. A abordat teme referitoare la probleme cu impact direct asupra siguranței României și a relațiilor cu vecinii săi estici, respectul democrației și statului de drept și organizarea de alegeri libere și corecte, a promovat o politică ambițioasă și coerentă pentru granița de est a României și, implicit, a Uniunii Europene, o politică în măsură să reziste presiunilor exercitate de Rusia în această zonă.

 

4. Marian Jean Marinescu

Este vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European, cel mai puternic grup parlamentar. A fost desemnat europarlamentarul român cu cea mai bună activitate și a primit titlul de “Europarlamentarul Anului 2014” la categoria “cercetare și inovare”. A contribuit decisiv la extinderea perioadei acordate României pentru a folosi fondurile europene, ceea ce aduce noi proiecte, locuri de muncă și dezvoltare locală. Marian Jean Marinescu a introdus pe harta rețelelor de transport europene trasee noi de autostradă și cale ferată care conectează toate regiunile României cu Europa. Marian Jean Marinescu a condus grupul de lucru al PPE în care s-au decis bugetul UE, politicile de coeziune și politica agricolă comună 2014-2020: programe europene, dezvoltare regională, creșterea subvenției pentru fermieri.

 

5. Daniel Buda

Un jurist eminent, în vârstă de 44 de ani, cadru universitar la Universitatea Babeș- Bolyai din Cluj-Napoca. Conduce, din 2006 și până acum, cea mai puternică organizație a PDL din Ardeal, Cluj. De două ori deputat al PDL, Daniel Buda a condus Comisia Juridică a Camerei Deputaților, din 2008, vreme de patru ani. A publicat multe materiale în reviste de specialitate privind Uniunea Europeană și cadrul juridic care o guvernează.

 

6. Orest Onofrei

În vârstă de 57 de ani, Orest Onofrei a adunat foarte multă experiență administrativă și politică în cei 23 de ani de activitate. Experiența se adaugă expertizei de înalt nivel în ce privește agricultura. Senator al PDL în perioada 2008-2012, prefect al județului Suceava în perioada 2005-2008, Orest Onofrei este prim-vicepreședinte al organizației PDL din Suceava, cea mai puternică din regiunea istorică Moldova.

 

7. Dragoș David

În vârstă de 45 de ani, Dragoș David conduce din 2009 Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a unuia dintre cele mai înfloritoare orașe din România, Brașov. A contribuit, din această funcție publică, la atragerea a 250 de milioane de euro fonduri europene pentru dezvoltarea orașului. Are experiență în Parlamentul European, unde a activat din 2007 până în 2009. Este parte a conducerii puternicei organizații PDL Brașov din anul 2010.

 

8. IustinCionca

În vârstă de 46 de ani, Arghir Cionca a fost de două ori primar al orașului Pecica din județul Arad, și o dată deputat al PDL, în legislatura 2008-2012. Are o vastă experiență administrativă completată de studii de specialitate, dar ca formație Iustin Cionca este jurist. Este membru al PD din 1998 și a condus organizația locală Pecica pentru ca, începând cu anul 2000, să fie cooptat în conducerea județeană a PDL Arad, una dintre cele mai puternice organizații din țară.

 

9.  Mihai Apostolache

În vârstă de 35 de ani, Mihai Apostolache are experiență acumulată în administrație și politică la nivel central. Provine din organizația Prahova, organizație fanion a PDL din sudul țării, și acum este lector universitar doctor la Universitatea “Petrol și Gaze” din Ploiești.

 

10. Gabriela Montoiu

A îmbinat perfect experiența politică cu cea profesională, fiind un redutabil om de comunicare cu tot ceea ce presupune acest domeniu: consultanță de imagine, branding, strategie și comunicare organizațională. Este un om cheie în succesul organizației Bistrița a PDL, una dintre cele mai puternice din țară, unde a coordonat acțiuni și evenimente politice și comunicarea din campaniile electorale.

 

11. Mircea Hava

Este primar al orașului Marii Uniri, Alba Iulia, din 1996. De cinci ori a obținut victorii categorice în alegerile locale în numele PDL și a adus peste 150 de milioane de euro fonduri europene investite în modernizarea și dezvoltarea orașului. Lider al organizației PDL Alba și implicat în conducerea centrală a PDL,  unde deține funcția de vicepreședinte.

 

12. Sorin Moldovan

Președinte al Organizației de  Tineret a PDL din aprilie 2013, are experiența administrației din funcția de subsecretar de stat la Ministerul Educației și Tineretului deținută vreme de doi ani, până în 2012. A făcut din tema fondurilor europene pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor o adevărată preocupare.

 

13. Mihăiță Bojin

În vârstă de 59 de ani, Mihăiță Bojin este un om dedicat comunității, aflat la al doilea mandat de consilier județean la Timiș. De formație inginer, este membru al PDL din anul 2000 și recunoscut ca un om care și-a făcut un mod de viață din a îi ajuta pe cei aflați în nevoie.

 

14. George Scripcaru

Primar al Brașovului din anul 2004, ales de trei ori în această funcție de locuitorii municipiului, a reușit să facă din orașul din inima țării un model de dezvoltare și civilizație. Conduce una dintre cele mai performante organizații județene din țară, PDL Brașov, din anul 2001.

 

15. Gheorghe Falcă

Un performer al administrației publice, Gheorghe Falcă este primar al Aradului din anul 2004, ales de trei ori consecutiv de locuitorii orașului. A reușit să facă din Arad un oraș de nivel european prin investiții bine gândite și atragerea de fonduri europene. Conduce organizația Arad din 2013, trecând, de la înscrierea în partid în 1996, prin mai multe funcții de conducere politice.

 

16. Dorin Florea

A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș – specializarea chirurgie, fiind medic primar chirurg la Spitalul Clinic Județean Mureș până în anul 1996. A fost timp de 4 ani prefect al județului Mureș și, din anul 2000, este primarul municipiului Târgu-Mureș, ales de patru ori în această funcție. Este președintele organizației județene a PDL Mureș și prim-vicepreședinte la nivel național.

 

17. Ștefan Spiridon

În vârstă de 28 de ani, Ștefan Spiridon este absolvent al Facultății de Medicină „Carol Davila” iar, în prezent, studiază managementul serviciilor sanitare, ca studii post-universitare. Activează în organizația PDL Sector 4, fiind și consilier local.

 

18. Daniela Cîmpean

În vârstă de 40 de ani, Daniela Cîmpean este un foarte cunoscut avocat din Sibiu și lider al consilierilor județeni PDL din Consiliul Județean. Este membru PDL din 2003 și de câteva luni ocupă funcția de prim-vicepreședinte al PDL Sibiu.

 

19. Simona Drăghincescu

A reușit să convingă aproape 18.000 de brăileni să o voteze în Consiliul Local în anul 2012. A activat mult timp în mediul privat, absolvind ASE în anul 2004, ca a doua facultate.

 

20. Cătălin Moroșan

Un luptător atât în ringul de box cât și în Consiliul Județean Iași, unde activează drept consilier județean PDL începând cu anul 2012. Absolvent al Facultății de Drept, are 30 de ani și o carieră politică și administrativă în față.

 

21. Dumitru Mărculescu

De profesie jurist, având o experiență de muncă de 28 ani, Dumitru Mărculescu a fost și directorul Hidroserv Porțile de Fier vreme de trei ani, acumulând experiență managerială într-o companie mare. Consilier local la al doilea mandat în Consiliul Local Drobeta-Turnu Severin, are o îndelungată experiență politică în organizația Mehedinți.

 

22. Doruleț Resmeriță

Are 46 de ani și este cadru didactic la Universitatea “Dunărea de Jos”, este specializat în industrie alimentară și agricultură. A condus Inspectoratul Școlar Județean Galați timp de trei ani și are activitate politică din anul 1992.

 

23. Marieta Răileanu

O performeră a sportului, a adus 10 medalii României ca atletă, culminând cu titlul de campion mondial la săritura în lungime în 2003. Din 2004 activează în PDL, iar la alegerile din 2012 a luat peste 10.000 de voturi din partea hunedorenilor. Este cadru didactic și consilier la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara.

 

24. Ștefan Prală

Consilier județean cu experiență administrativă, și-a pus toată energia în dezvoltarea județului Vâlcea. Face parte din conducerea organizației PDL Vâlcea, fiind secretar general.

 

25. Adrian Moisescu

De profesie inginer, absolvent al Universității Politehnice din București, a condus Apele Române Argeș și se află în conducerea organizației municipale PDL Pitești.

 

26. Alexandru Drăgan

Primar al uneia dintre cele mai prospere comune din județul Neamț, Tașca, din 1990 până în prezent. A reușit să ducă la bun sfârșit un proiect pilot în România, și anume branșarea locuințelor din Tașca la o centrală ecologică.

 

27. Gheorghe Bîrlea

Cadru didactic universitar, sociolog și scriitor, are experiență administrativă și politică acumulată ca prefect al județului Maramureș în perioada 1997-2000 și ca senator PDL din 2008 până în 2012. A fost și director al Memorialului Victimelor Comunismului și al rezistenței de la Sighetu Marmației.

 

28. Alina Niță

La numai 30 de ani, a strâns multă experiență profesională și politică, activând drept consilier al ministrului Muncii în 2011 și 2012, consilier parlamentar, iar acum este consilier local în Primăria Sectorului 3. Este licențiată în științe politice și a făcut studii post-universitare de mediu.

 

29. Radu Roșian

Absolvent de Politehnică, este doctor inginer și a lucrat atât ca inginer cât și ca parte a managementului la obiective industriale fanion din județul Alba. Este în conducerea organizației PDL Alba din 2009.

 

30. Victor Georgescu

În vârstă de 34 de ani, de profesie avocat, fost consilier județean în Tulcea, este lider al tinerilor democrat liberali din județ și prim-vicepreședinte al organizației.

 

31. Ilie Buzescu

Inginer mecanic absolvent al Politehnicii din Timișoara, deține brevete de invenție în domeniul vehiculelor feroviare. Este consilier local la Caransebeș și vicepreședinte al organizației Caransebeș.

 

32. Eduard Berca

De profesie inginer, deține, începând cu anul 1991, poziții de middle management în industria asigurărilor. Este președinte al PDL Târgu Jiu și consilier local din iunie 2012.

 

33. Claudiu Dumitrescu

De profesie medic, cu experiență mare în medicina de urgență și în poziții de management sanitar, este un membru foarte respectat al comunității și se află în conducerea organizației PDL Târgoviște.

 

34. Ciprian Iftimoaei

A terminat sociologia ca șef de promoție, este doctor în științe politice și are 12 ani de experiență  în administrația public locală și centrală. A fost prefect al județului Vaslui și este prim-vicepreședinte al PDL Vaslui.

 

35. Adrian Cozma

Avocat în vârstă de 28 de ani, este consilier județean în Satu Mare și se află în conducerea națională a organizației de tineret, fiind responsabil cu domeniul justiției și afacerilor constituționale.

 

36. George Ionică

În vârstă de 33 de ani, economist, lucrează în sectorul privat în poziții de management. Conduce organizația PDL Slatina și este vicepreședinte al PDL Olt.

 

37.  Carmen Pantiș

Medic primar Anestezie și Terapie Intensivă, este coordonator transplant pentru județul Bihor. Este asistent universitar la Facultatea de Medicină din Oradea și preșdinte al Colegiului Medicilor Bihor. Este consilier județean în Bihor.

 

38. Ionuț Filimon

De profesie inginer, are 31 de ani, și conduce organizația de tineret a PDL din județul Vrancea. Este foarte preocupat de șomajul ridicat în rândul tinerilor și de atragerea de fonduri europene pentru crearea de locuri de muncă.

 

39. Gabriela Fotache

Cadru didactic universitar, doctor în contabilitate, a publicat 9 cărți și peste 40 de articole științifice bazate pe activitatea de cercetare economică și financiară. Se află în conducerea organizației municipale și a celei județene.

 

40. Kansou Hazem

În vârstă de 33 de ani, de formație economist, are experiență în administrația publică locală și centrală. Este secretar general al organizației de tineret a PDL.

 

41. Anișoara Radu

Absolventă de drept, lucrează ca notar public în Alexandria. Este parte a conducerii Organizației de Femei a PDL Alexandria și a organizației județene Teleorman.

 

42. Anca Ștefan

Absolventă de matematică și informatică, deține poziții importante de management în mari companii de IT.