20 iunie 2014

Cătălin Predoiu: “Fac un apel către toate forţele poltice de pe partea dreaptă să facem zid în jurul justiţiei”/” Ar fi o eroare ca preşedintele Băsescu să îşi dea demisia”

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că justiţia din România se află în plin atac condus de mafia politică şi lumea interlopă, pe fondul procesului judiciar din cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondial. “Atacul la adresa procurorului şef al DNA şi a preşedintelui ÎCCJ arată că există forţe care profită de un proces judiciar pentru a îşi urmări interesele. Mă pronunţ categoric pentru apărarea independenţei justiţiei, am încredere în justiţie, în obiectivitatea, profesionalismul şi independenţa DNA şi ÎCCJ. Sunt convins că atât doamna Kovesi cât şi doamna Stanciu vor rezista atacurilor şi îşi vor face datoria potrivit legii”, a spus Cătălin Predoiu.

El a precizat că evenimentele din ultimele trei zile pot fi judecate pe trei planuri: unul privind procesul judiciar în cadrul căruia acuzaţiile de trafic de influenţă sunt judecate de justiţie potrivit principiului “nimeni nu este mai presus de lege”, unul de atac la adresa justiţiei de către mafia din România şi unul privind intrarea lumii interlope în lupta politică.

“Când eram ministru al justiţiei am atras atenţia că interlopii devin un fenomen periculos. Iată că astăzi, prin aceste vârfuri ale familiei Bercea, lumea interlopă vizează şi jocuri politice. Atît Guvernul cât şi justiţia trebuie să elaboreze o strategie de combatere a fenomenului interlopilor, trebuie să oprim lumea interlopilor să acapareze societatea românească”, a spus Cătălin Predoiu.

El a vorbit şi despre demagogia şi politicianismul unor oameni “pe funcţii mari, dar care sunt oameni politici mici”.

“L-am văzut de domnul Geoană discutând despre demisii şi dând lecţii despre justiţie. Nici până azi Mircea Geoană nu a explicat ce era cu imaginile din 2009 când primea bani, în biroul de şef al Senatului, sau ce discuta cu Sorin Vântu în plină campanie prezidenţială. L-am văzut pe Călin Popescu Tăriceanu vorbind despre demisii şi dând lecţii despre justiţie. Nu mai târziu de acum câteva zile a sfidat voinţa poporului pe motiv că Senatul ar fi fost cândva atacat de preşedinte. E acelaşi domn Tăriceanu care o invita pe ministrul justiţiei, doamna Macovei, ca să facă lobby, să nu zic trafic de infleunţă, în favoarea amicului său Dinu Patriciu. E acelaşi domn Tăriceanmu care trimitea bilete roz preşedintelui ca să intervină la parchet. Tăriceanu nu are autoritatea morală sau politică să dea lecţii despre justiţie. Vedeta acestui cor al demoagogilor este Victor Ponta. Să dea lecţii despre justiţie după ce lămureşte: ce a discutat cu tânărul procuror Panait care ulterior şi-a luat zilele, ce s-a discutat în biroul domniei sale de premier cu Adrian Duicu şi  după ce îşi asumă bărbăteşte furtul intelectual dovedit, numit plagiat”.

Cătălin Predoiu a spus că nu există niciun temei pentru demisia preşedintelui Băsescu care ar aduce destabilizarea vieţii politice şi ar fi doar o oportunitate pentru cei care “vizează o scurtătură către Cotroceni”. “Ar fi o eroare ca preşedintele Băsescu să îşi dea demisia. Geoană, Tăriceanu şi Ponta visează la o scurtătură politică dar Cotroceniul are o singură poartă pe care se poate intra doar prin votul românilor”.

Candidatul PDL la alegerile prezidenţiale a făcut un apel la toate forţele politice de dreapta să facă un zid în jurul justiţiei faţă de toţi cei care o atacă. “Să ne unim forţele pentru a da o ripostă clară celor care profită de orice proces judiciar pentru a urmări acapararea justiţiei. Există declaraţii publice în care Victor Ponta vorbeşte despre controlul DNA, în care Voiculescu vorbeşte de controlul justiţiei. Iată cheia în care trebuie privite toate evenimentele din 2012 încoace”, a spus Cătălin Predoiu.

El a mai făcut un apel şi la toţi posibilii prezidenţiabili de pe partea dreaptă – Cristian Diaconescu, Klaus Iohannis, Mihai Răzvan Ungureanu – să vină alături de el şi să apere tot ce s-a câştigat în materie de libertate a justiţiei, în România. “Numai împreună reuşim, indiferent cine ajunge la Cotroceni. Alternativa este acapararea ţării de către forţe care stau şi folosesc lumea interlopă, care nu îşi doresc o justiţie independentă”, a spus Cătălin Predoiu

 

Departamentul de comunicare al PDL