14 februarie 2013 de 7 comentarii.

USL a dat o palma dura imaginii Parlamentului Romaniei

Ieri s-a votat statutul parlamentarilor prin care USL nu face decat sa blindeze imunitatea parlamentarilor certati cu legea. De aceea, astazi, PDL a făcut o sesizare la Curtea Constitutionala si va propune un nou proiect de lege. Statutul parlamentarilor, varianta USL, creeaza diferentieri intre parlamentari si neparlamentari, iar PDL nu poate fi de acord cu acest lucru. Daca un neparlamentar are la dispozitie doar 15 zile pentru a contesta un verdict de incompatibilitate dat de ANI, un parlamentar primeste tratament diferit prin decizia USL si are la dispozitie de trei ori mai mult timp – 45 de zile. Condamn actul de securizare a locurilor in Parlament, a cresterii privilegiilor celor alesi sa reprezinte interesele cetatenilor Romaniei. USL a dat o palma dura imaginii Parlamentului Romaniei si valorilor europene imbratisate de tara noastra.

Ceea ce face USL in privinta cresterii imunitatii este in contradictie flagranta cu valorile europene si cu observatiile pe care Comisia Europeana le-a facut in raportul MCV. Astfel de legi nu pot decat sa ne duca inapoi cu multe decenii. Prin acest vot dat in Parlament de USL se demonstreaza faptul ca actuala putere are o agenda proprie in ceea ce priveste justitia din Romania, de la numirile in functia de procuror general si sef al DNA, pana la punerea parlamentarilor sai la adapost in fata legii.

PDL va depune o initiativa legislativa pentru modificarea statutului parlamentarilor. Urmarim trei puncte care sunt foarte neclare in acest moment:

1. In forma sa actuala, Articolul 21 este ambiguu in ce priveste modul in care ministrul justitiei trebuie sa motiveze o solicitare adresata Parlamentului in legatura cu retinerea, arestarea sau perchezitia unui senator sau deputat. In acest moment, statutul disputat cere “o motivare temeinica” a solicitarii. PDL sustine ca nu trebuie sa se schimbe nimic in ce priveste aceasta procedura si trebuie pastrata cea prezenta. Deci exprimarea “motivare temeinica” trebuie eliminata pentru ca lasa loc interpretarilor.

2. PDL vrea impunerea unor termene clare pentru Parlament in ce priveste calendarul procedurilor declansate odata cu solicitarea de retinere, arestare sau perchezitie inaintata de ministrul Justitiei. In acest moment, aceste termene nu sunt precizate, ceea ce poate duce la repetarea unor episoade de tipul Ion Stan, cand procedura a fost prelungita nepermis.

3. PDL solicita ca momentul in care conflictul de interese pentru un parlamentar este demonstrat sa conduca automat la incompatibilitatea si pierderea mandatului de parlamentar.

7 comentarii Etichete:
 1. mircea57

  Urmaresc de ceva vreme prestatia anumitor membrii ai PDL, realmente reprezentativi, inclusiv pe a Dvs si sincer va apreciez pentru curaj si perseverenta.
  Intrebari :
  1. De ce, in interviurile/aparitiile/luarile de cuvant/exprimarea unor opinii la Tv. nu se face apel la “cetateni” pentru a-si comunica si ei parerile pe adresa de e-mail a PDL ????
  2. De ce PDL nu initiaza si in teritoriu (pliante, flayer-e) campanie pentru a demonstra ca modificarile propuse de USL. inseamna de fapt garantarea perpetuarii USL/PSD la guvernare ?
  3. De ce nu se initiaza campanie si in teritoriu pentru a arata efectele guvernarii USL, fata de angajamentele din 2012, de la demonstratii (acelea, chipurile ale intregului popor) si din campania din 2013 ?
  4. De ce nu initiaza PDL, o dezbatere sociala, avand ca subiect:in cazul in care unele partide politice parlamentare initiaza procedura de suspendare a Presedintelui, iar ulterior votului la referendum, se constata ca Presedintele nu este suspendat de popor, sau se invalideaza referendumul din lipsa de cvorum legal,(lipsa votanti 50+1%),atunci toti parlamentarii care au votat initierea procedurii de suspendare au mandatele anulate de drept odata cu comunicarea rezultatelor referendumului (Presedintele nu poate fi suspendat). Inlocuirea parlamentarilor care au produs paguba in bugetul statului si agitatie sociala de tip “aiurea” vor si inlocuiti cu alti membrii ai partidelor care i-au trimis in Parlament;
  5. Parlamentarii astfel invalidati, nu vor mai putea candida/ocupa functii publice (de orice fel, in guvern, agentii guvernamentale, etc-central), urmatoarele doua legislaturi.

 2. puiu

  Doamnelor şi domnilor din PDL
  Cei care au trăit şi suferit de pe urma evenimentelor din politica românească de după căderea guvernului Ungureanu, aşteaptă congresul PDL din luna martie ca pe un Congres al ultimei speranţe.
  Românii s-au săturat până la refuz de politică şi politicieni, de dreapta ori de stânga. De 23 de ani vă tot perindaţi când unii, când alţii la putere, peste 3 milioane dintre noi au părăsit scârbiţi şi deznădăjduiţi ţara, fiindcă nu vă mai cred că puteţi aduce schimbarea ce ne-o tot promiteţi la fiecare campanie electorală.
  În tot acest răstimp, duşmanii din afara şi mai cu seamă dinăuntrul ţării fac tot posibilul să ne destabilizeze economia – atât cât a mai rămas – administraţia bramburită de toate găştile care şi-au întins năvoadele peste toate judeţele ţării, cât despre cultură şi educaţie ……să nu mai vorbim …..
  Ar trebui ca fiecare dintre cei 5000 de delegaţi să fie susţinuţi de cel puţin 1000 de români şi familiile lor.
  Ar trebui ca la sfârşitul acestui Congres să fiţi aclamaţi în stradă pentru hotărârile curajoase şi responsabile cu care v-aţi hotărât, într-un acord unanim, să atacaţi din opoziţie, puterea actuală care ne conduce la un dezastru naţional programat. Pentru aceasta :
  1. Oricâte moţiuni aţi prezenta, este obligatorie una în plus, cea prin care să fie unificate toata celelalte, altfel perdanţii se vor orienta spre alte orizonturi politice şi cât de curând, indiferent cine va conduce pe viitor partidul, nu veţi mai râmăne niciunul, nici în Parlament, nici în Senat.
  2. Nu vă mai lăsaţi conducerea deci destinele în persoana unui singur conducător, un al doilea Traian Băsescu încă nu se întrevede, cel puţin deocamdată, în politica românească.
  3. Alegeţi un Directorat, compus din ”însărcinaţi” distinct deci exclusiv, cu problemele prioritare ale României – justiţia, sănătatea, resursele energetice şi naturale, asigurarea locurilor de muncă, securitatea naţională, administraţia, relaţiile cu UE, altele – un guvern de opoziţie al României, în ”priză” pentru combaterea incapacităţii şi amatorismului puterii actuale.
  4. Îndreptaţi-vă preocuparea, cu consideraţie, către milioanele majorităţii absolute a românilor apartinici, cei care nici măcar nu mai consideră necesar să participe la alegeri. Sugeraţi alcătuirea unui Form Naţional al Românilor Partidofobi.
  5. Îndreptaţi-vă preocuparea, cu consideraţie, către milioanele românilor din afara graniţelor ţării, cei cărora li se flutură de ani şi ani lozinca dintre două campanii electorale cu ”Şi voi sunteţi români, părerea dumneavoatră contează pentru noi” dar nu ajung la secţiile de votare organizate la sute de kilometrii de reşedinţele lor …. Sugeraţi alcătuirea unui Form Naţional al Românilor din Diaspora.
  6. Declaraţi oficial că în numele unei sfinte reconcilieri a tuturor românilor dinăuntrul şi din afara ţării, prea dezbinaţi de luptele doctrinare de partid, sunteţi gata să propuneţi primii renunţarea la sistem, angajându-vă la un nou program de administrare a României, apartinic, exclusiv teritorial, cu şanse egale, pentru toate judeţele României.
  Aşa şi numai aşa, să vă ajute Dumnezeu !

 3. Dogeanu

  Sunt pensionar si probabil printre putinii care au inteles masurile luate de guvernarea Boc asumate si anuntate de presedintele Basescu. In urma acestora era de asteptat scaderea popularitatii, dar marturisesc sincer ca NU masurile luate au contribuit la scaderea in popularitate ce au condus si la pierderea alegerilor ci atacurile opozitiei de atunci, care nu pierdeau nici un prilej de a ataca prin orice mijloace masurile guvernului chiar daca unele erau in beneficiu Romaniei, dublate de manifestari stradale, boicotarea lucrarilor Parlamentului, etc, etc……
  Nu inteleg insa de ce acum (in prezent) PDL e mut, e nonagresiv si se complace doar in actiuni de reorganizare interna, cu toate ca masurile dispuse de guvernarea Ponta de la preluarea puterii sunt cu mult mai dure decat cele ale guvernarii Boc (oprirea investitiilor, majorari de taxe si impozite,majorari de preturi, privatizari dubioase si insolvente samd).
  Ei au castigat pe trambitarea promisiunii ca vor reintregi salariile diminuate si restituirea retinerilor eronate din pensiile mai mici de 740 lei.
  De ce nu vad atacuri virulente ale PDL la adresa guvernarii Ponta si a supermajoritatii in Parlament (inclusiv organizarea de iesiri in strada), care sa demonteze promisiunile mincinoase si sa demonstreze ca au dat cu o mana, dar au luat inapoi cu doua sau mai multe maini.
  Opozitia se face imediat dupa alegeri, cu toate mijloacele si cu toata forta, nu numai in perioada preelectorala.
  Mentionez ca nu sunt membru vreunui partid, nu va simpatizez nici pe voi si nici pe altii, dar am speranta ca din confruntarea politica, pana la urma se vor lua si masurile promise in campaniile electorale. Mai sper deasemenea si in maturizarea clasei politice care sa promoveze in Parlamentul Romaniei oameni care sa puna interesul national mai presus de interesul personal.

 4. Ghilotina

  Nu am mai intrat cam de mult pe site-ul PDL . Constat cu placuta surprindere ca exista forum , ceea ce este nemaipomenit .
  Intrebare :
  sintetizeaza careva de admini ce se scrie pe aici si se transmite in sinteza ?
  se dau raspunsuri ?
  daca se vine cu idei – asculta careva ?

  • editor

   Nu se filtreaza, se verifica comentariile.

 5. Ghilotina

  Scrisesem ceva mai inainte si nu a aparut . Inteleg ca se filtreaza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *