2 februarie 2013 de 5 comentarii.

Antonescu in Europa interimara

Crin Antonescu ar trebui sa explice rapid ce trebuie inteles din interventia lui pe teme europene. Cui? In primul rand, lui Crin Antonescu. In speranta ca cei doi oameni de stat se vor pune de acord.

Deocamdata, din tot ce a spus Crin Antonescu pe tema Raportului MCV, despre Comisia Europeana si despre locul Romaniei in UE, se poate ghici atat: pentru fostul Presedinte interimar, Europa e ceva interimar. Un lucru, o asociatie sau o adunare care isi incearca norocul si dreptul la parere tocmai pentru ca nu citeste cu seriozitate documentele USL si nici nu studiaza conferintele de presa ale liderilor USL. Altfel, Comisia Europeana ar avea o pozitie mai ca lumea fata de Romania.

Crin Antonescu a ramas cu impresiile de asta vara, acele impresii care ii prelungesc probabil convingerile politice din copilarie. Astfel, dupa Crin Antonescu, Comisia Europeana are ceva de impartit cu Romania. Are, dar nu cu Romania ci cu Guvernul care conduce si e raspunzator pentru cum conduce Romania, pe tot cuprinsul ei de la Targu Jiu pana in Teleorman inclusiv.

Guvernul raspunde in fata alegatorilor dar si, dupa angajamentele pe care si le-a luat, in fata Comisiei Europene. Asadar Comisia Europeana nu reproseaza ceva romanilor in general ci doar acelor romani care au tinut cu tot dinadinsul sa conduca dar o fac prost. Crin Antonescu ar putea sa ii explice asta lui Crin Antonescu.

La fel cum i-ar putea eplica si ca Mecanismul de Cooperare si Verificare nu poate fi suprimat de Comisia Europeana la cererea unei persoane oficiale, fie ea si Crin Antonescu. Mecansimul poate fi suprimat doar odata cu disparitia situatiei care a facut necesar Mecansimul de Cooperare si Verificare. Vrea Crin Antonescu sa dispara MCV? Nimic mai simplu: sa se inteleaga cu colegii din USL si din televiziunile USL sa lase justitia in pace. Si Dan Voiculescu ar putea pune MCV-ul pe picior de plecare daca ar accepta, in sfirsit, sa opreasca trapezul, sa nu mai fie azi parlamentar – miine civil si sa se lase cercetat de justitie. Si mai tare s-ar speria MCV daca ministrii declarati incompatibili s-ar retrage. Macar unul din cei doi care au fost trei. Da, Comisia a gresit la numaratoare. Problema e ca USL nici macar nu poate incepe sa numere. Asadar, Mecanismul de Cooperare si Verificare nu e un blestem sine die, asa cum frumos a punctat pe latineste Crinus Antoninus Senatus Pinceps. Nu, Mecansimul de Cooperare si Verificare se va face nevazut indata ce legea incepe sa lucreze chiar si atunci cind prietenii lui Crin Antonescu o fac incompatibil de lata.

5 comentarii Etichete:
 1. Marian

  corect!

 2. Irina

  Good point !

 3. Ana

  Crin Antonescu nu ii poate explica lui Crin Antonescu despre cum sta treaba, asta deoarece, Crin Antonescu nu s-a inteles niciodata bine cu Crin Antonescu. Atunci cand se privea in oglinda Crin Antonescu avea impresia ca il vede pe Crin Antonescu si nu suporta imaginea. Crin Antonescu il tolereaza pe Crin Antonescu doar pentru simplu motiv ca nu poate sparge toate oglinzile pe care le intalneste ca sa scape de acea imagine nedorita. Drept urmare.. trebuie sa convietuiasca, dar nimeni nu-l poate obliga pe Crin A. sa comunice cu C.Antonescu.

 4. ciprian

  Antonescu este un pericol public chiar si pentru el insusi !

 5. Ioan Se

  Cel mai mic buget din istoria Uniunii Europene.
  La Bruxelles, dezastrul e oficial.
  Din 2009 pana azi, cu toata criza, Uniunea Europeana n-a redus cheltuielile. A continuat:
  • sa toace bani cu nesimțire,
  • sa dea pomeni sărăntocilor incapabili,
  • sa tina cu dinții de taxele imense,
  • sa facă protecție sociala.
  Începând de ieri însa, Uniunea Europeana, aia pe care o știați, nu mai exista. Adio pomeni, adio socialism. Pur si simplu nu mai sunt bani.
  • Mie mi-a plăcut declarația premierului britanic, David Cameron: toți facem austeritate in tarile noastre, e timpul s-o facă si Uniunea Europeana.
  • Mi-a plăcut si cum sindicatele i-au scos pe belgieni in strada, chiar in timpul discutării bugetului, ca sa nu se taie cheltuielile: si uite ca s-au tăiat.
  Ii mai țineți minte pe dobitocii de politruci care ziceau ca, gata, s-a terminat cu criza? Imbecililor, criza abia acum începe!

  Consecința 1: mai putini bani = mai multa violenta.
  Iar mai multa violenta, înseamnă mai multa represiune. Adică mai puține drepturi. Lumea se îndreaptă cu viteza, exact spre dictatura.
  In ultimii doi ani, in Europa au fost mai multe demonstrații de protest, decât ultimii 20 de ani la un loc! Grecia, Spania, Marea Britanie, Italia, Portugalia, Germania, Romania: aproape nimeni n-a scăpat.
  Cu excepția Poloniei, care practic nici n-a simțit criza, ba chiar a început sa profite de pierderile celorlalte tari. Începând de ieri, in Europa s-a lansat oficial concursul pentru atragerea investitorilor, iar Polonia este deja in frunte.
  Premiul concursului? Supraviețuirea.

  Consecința 2: adio fonduri europene!
  Pana acum, Romania n-a cheltuit fondurile europene primite, pentru ca n-a fost in stare. De acum înainte, degeaba se mai zbate: ca nu vor mai fi fonduri.
  Cu alte cuvinte, Romania si-a pierdut șansa anilor 2007-2012. A fost prea proasta si prea moale. Mă îndoiesc ca va supraviețui, in anii îngrozitori care vin.
  Va mai amintiti cine a avut puterea in acea perioada?

  De intrat, tarile au intrat împreuna in criza. De ieșit, vor ieși numai unele!
  Soarta Germaniei si a României nu va fi deloc la fel. Idiotul de politruci romani au zis, înainte de Bruxelles: ce se va întâmpla cu Franța si Germania, se va întâmpla si cu noi.
  Nici vorba, nemernicilor! In primul rând, Franța e in faliment: Germania e doar in recesiune. Franța e condusa de socialiști: Germania nu. Franța dă subvenții enorme in agricultura: Germania ia taxe enorme din industrie. Nu e nici o legătura intre viitorul Franței si cel al Germaniei.
  Cat despre viitorul României…hahahaha…pai voi nu mai aveti bani nici de pensii, mă, cerșetorilor nenorociti!

  La Bruxelles, economia a învins politica.
  Cine vroia sa-si facă o cariera in politica, are ghinion: pe viitor, politicienii aleși de popor, cu milioane de voturi in spate, or sa stea in genunchi in fata patronilor. Un milion de voturi nu înseamnă nimic pe lângă un milion de dolari.
  Pana ieri, Europa era înnebunita după egalitarism si drepturi egale. De acum, adio! Intr-o lume libera, oamenii nu sunt egali. Pentru unii, in viitor va fi mult mai multa democrație decât este azi. Pentru alții însa, viitorul este un iad.

  De ce mă bucur așa de mult, de ceea ce s-a întâmplat la Bruxelles? Pai, cum sa nu mă bucur!
  Iată ca politicienii duri, de dreapta, i-au înfrânt pe populiștii socialiști.
  De fapt, realismul eficient a înfrânt visarea falimentară.
  Si lucrurile nu se vor opri aici. Lupta asta nu se va limita la sălile de conferințe din Bruxelles: ci va cobori in strada, in fiecare tara.
  Anii care vin sunt ani întunecați, de război si suferința si sânge. Sa nu credeți ca cerșetorii socialiști se vor lăsa, așa de ușor, lipsiți de pomenile cu care s-au obișnuit. Trupe paramilitare, vor apărea peste tot in Europa, pe măsura ce haosul se va întinde. Cele mai grav lovite vor fi tarile socialiste, ca Romania, Franța, Spania, Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *